Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Şekerli Ayva Dolması

(Şekerli Ayva Dolması nasıl yapılır)

Şekerli Ayva Dolması için kullanılan malzemeler :
kıyma 250 gram
pirinç 1/3 su bardağı
ayva 6 orta boy
şeker 3/4 su bardağı
tarçın
yenibahar
tuz
1 yemek kaşığı margarin
300 gram sıcak su

Tarifi :
Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişirin. Pirinci yıkayıp, süzün. Ayvaları yıkayın, içlerini oyun ve kararmamaları için limonlu suya atın. Kıyma, pirinç, şeker, tarçın, yenibahar, tuz ve yağı iyice karıştırın. Ayvaların içini bu içle doldurun ve yayvan bir tencereye yerleştirin. Sıcak suyu ekleyip, ayvalar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.