Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Krem Peynirli Şeftaliler

(Krem Peynirli Şeftaliler nasıl yapılır)

Krem Peynirli Şeftaliler için kullanılan malzemeler :
4 şeftali
75 g krem peynir
3-4 yemek kaşığı yoğurt
2 damla badem esansı
2 çay kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kıyılmış badem

Tarifi :
Taze şeftallerin kabuklarını soyun, sonra dikkatlice seftalileri ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkartın. Peyniri yeterince yoğurtla karıştırarak koyu, yumuşak bir karışım elde edin. Badem esansı ve şekeri ekleyerek tatlandırın.

Karışımı şeftalilerin ortasındaki boşluğa koyup, şeftalileri buzdolabına kaldırın.

Bademleri orta ısıda fırında veya ızgarada kızartın. Bademleri üzerine serpip servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.