Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Fırında Kefal

(Fırında Kefal nasıl yapılır)

Fırında Kefal için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı su
1 demet maydanoz
2 diş karanfil
5 çorba kaşığı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
1 kg kefal (ayıklanıp halka şeklinde dilimlenmiş)
2 adet soğan (rendelenmiş)
2 adet rendelenmiş domates
2,5 çorba kaşığı limon suyu
yarım çay kaşığı tuz karabiber

Tarifi :
Önceden fırını 170 dereceye getirip, ısıtın. Bir kapta 2 su bardağı suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın, süzdürün. Yağını ilave edip karıştırın. Kefal balığı dilimlerini bir tepsiye dizin. Rendelenmiş domates ve soğanı balıkların üzerine dökün.Maydanoz suyu zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine gezdirin.

Tuz ve biberini serpin. Limon suyunu da dökün. Fırında balıklar pişinceye kadar 15 dakika kadar pişirin.Fırından alıp önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.