Ana Sayfa > Tatlılar > Krem Bavaruva

(Krem Bavaruva nasıl yapılır)

Krem Bavaruva için kullanılan malzemeler :
6 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
8 adet jelatin
1 litre süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
2- 3 elma
3- 4 muz
2 mandalina ve portakal

Tarifi :
Bakır bir tencerede, yumurta sarıları, şeker, un karıştırılır. Süt ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınıp yıkanmış jelatinler konur ve karıştırılır. Soğumaması için üzerine kapak örtülür. Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir. Sıcak kremadan 2- 3 kepçe konup karıştırılır. Sonra kremanın hepsi katılır.

Krema soğuyunca küçük küçük doğranmış meyveler ilave edilir. Hafif yağlanmış kalıba boşaltılır. Buz dolabında 4-5 saat dondurulur. Kalıp ılık suya bastırılıp servis tabağına ters çevrilir. Üzerine dövülmüş yeşil fıstık serpilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.