Ana Sayfa > Tatlılar > Portakal Jölesi

(Portakal Jölesi nasıl yapılır)

Portakal Jölesi için kullanılan malzemeler :
10 bardak portakal suyu
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
15 yaprak jelatin

Tarifi :
3-4 portakal rendelenir. 3 kaşık şekerle ovulup 2,5 bardak su konur; karıştırılır ve süzülür. Şekerin geri kalanı ilave edilip bir taşım kaynatılır; üzerinde biriken köpük alınır. Ateşten çekilir.Yıkanıp küçük parçalara ayrılmış jelatin ve portakal suyu konup karıştırılır. Kaselere boşaltılır veya istenen pastalarda kullanılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.