Ana Sayfa > Et Yemekleri > Bifstrogonof

(Bifstrogonof nasıl yapılır)

Bifstrogonof için kullanılan malzemeler :
750 gr bonfile
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
2 çay kaşığı hardal
200 gr krema
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı limon
tuz

Tarifi :
Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovun. Derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış soğanları kısık ateşte 10 dakika kavurun. Etleri ilave edip yüksek ateşte
karıştırarak 5 dakika daha kavurun. Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştırın. Sonra bir çorba kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, 4 dakika kadar yüksek ateşte pişirin. Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edip, kaynatmadan pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.