Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Sürpriz Külah

(Sürpriz Külah nasıl yapılır)

Sürpriz Külah için kullanılan malzemeler :
8 dilim çedar peyniri
2 havuç
2 patates
1 su bardağı konserve bezelye
1 su bardağı mayonez
5-6 kornişon turşu
14-15 biberli yeşil zeytin
3-4 dal maydanoz
3-4 dal dereotu
3-4 yaprak marul
tuz

Tarifi :
Havuç ve patatesleri temizleyip diri olacak şekilde haşlayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın. Kornişon turşu ve yeşil zeytinleri ince ince dilimleyin. Marul yapraklarını yıkayıp, süzün. Havuç ve patatesler soğuduktan sonra rendeleyip, geniş bir kaba alın.

Mayonezi, bezelyeyi ekleyin ve tuz serpin. Maydanoz, dereotu, kornişon turşu ve yeşil zeytinleri ilave ederek iyice karıştırın. Çedar peyniri dilimlerini külah biçiminde kıvırıp içlerini karışımla doldurun. Açılmamaları için kürdanla tutturun. Marul yapraklarını servis tabağına yerleştirip külahların üzerine dizin ve servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.