Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Kağıtta Yaz Türlüsü

(Kağıtta Yaz Türlüsü nasıl yapılır)

Kağıtta Yaz Türlüsü için kullanılan malzemeler :
3 havuç
2 kabak
3 taze soğan
1 kuru soğan
10 kiraz domates
yarım kilo iç bezelye
200 gr taze fasulye
2 dolmalık yeşil biber
2 dolmalık kırmızı biber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı kekik

Tarifi :
Havuçları kazıyıp bir parmak kalınlığında dilimleyin. Kabakları soyup küp küp doğrayın. Bezelye tanelerini yıkayıp süzün. Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp şeritler halinde kesin. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Kuru soğanı küp küp doğrayın.

Tencereye sıvıyağı alıp soğanı pembeleşene kadar kavurun. Havuç, fasulye, bezelye, kabak, biber ve taze soğanları da ilave ederk kavurun. Su, tuz, karabiber ve kiraz domatesleri de koyup, kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Suyunu çekince ocağın altını kapatın. Fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp pişirdiğiniz sebzeleri üzerine koyun ve kekik serpin.

Kağıdın üzerini yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişince kağıttan çıkarıp servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.