Pazı Mücveri için kullanılan malzemeler :
yarım demet pazı yaprağı
yarım demet yeşil soğan
1 su bardağı pirinç
3 adet yumurta
3 kahve fincanı un
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
yeteri kadar tuz, karabiber
kızartmak için sıvı yağ
Tarifi : Pirinci kaynar tuzu suda haşladıktan sonra süzün. Çukur bir kapta yumurtalar, ince doğranmış yeşil soğan, dövülmüş sarımsak, haşlanmış pirinç, un, tuz, karabiber ve kavrulmuş kıymayı karıştın.
Bir tavada bol sıvı yağı kızdırın. Karışımdan çorba kaşığıyla alıp kızgın yağa döküp, arkalı önlü kızartın. Mücverleri kağıt peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009