Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Göbete Böreği

(Göbete Böreği nasıl yapılır)

Göbete Böreği için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı un
2/3 yemek kaşığı tuz
3/4 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 + 1/4 su bardağı ılık su
2 adet küçük domates
3 adet yeşil biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1+1/4 su bardağı kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
2/3 su bardağı margarin
1 adet yumurta

Tarifi :
Unu geniş bir kaba eleyin. 1/3 su bardağını ayırın, kalan una 1 yemek kaşığı tuz katıp, karıştırın ve ortasını açın. Maya ve şekeri 1/4 su bardağı su ile ezip unun ortasına koyun. Üzerine biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin. Kalan suyu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın, ele yapışmayana kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun. Isıyı koruyarak 45 dakika mayalandırın. Domates ve yeşil biberi yıkayıp biberin sap ve çekirdeklerini ayırın. Domatesi ve biberi küçük küçük doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup yıkadıktan sonra soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı da ezin.

Kıyma, karabiber ve 1+1/4 tatlı kaşığı tuzu doğranmış sebzelerle karıştırın. Yağı eritip, soğutarak yarı donmuş kıvama getirin. 30 santimetre çapında bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın. Hamuru elinizi unlayarak, biri biraz büyük iki parçaya ayırıp ve bezeler yapın. Her bezeyi ayrılan undan kullanarak, 2 milimetre kalınlığında açıp yağlayın.

Bohça şeklinde katlayıp buzdolabında 5 dakika dinlendirin. Tekrar aynı kalınlıkta açıp, yeniden yağlayın ve katlayıp ikinci kez dinlendirin. Büyük parçayı tepsinin çapından 3 santimetre daha büyük açın ve tepsiye yayın. Kıymalı içi yufkanın üzerine yerleştirin.

Küçük parçayı, tepsi büyüklüğünde açın, için üzerine düzgünce koyup, kenarlarını yapıştırın. Ortasına 2 santimetre çapında delik açıp, üzerini kapatın. Ilık ortamda 15 dakika daha mayalandırın.

Yumurtayı çırpıp, böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.