Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Peynirli Dilber Böreği

(Peynirli Dilber Böreği nasıl yapılır)

Peynirli Dilber Böreği için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı için)
1 paket margarin (250 gr.)
2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 bardaktan az su
yarım kalıp beyaz peynir
yarım demet maydanoz ve dereotu
1 yumurta (sarısı üzeri için , akı peynir için)

Tarifi :
Unun ortasına yoğurt, sirke, zeytinyağ, tuz konup karıştırılır. Su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılıp iyice özleştirilir. Nemli bez altında 10- 15 dakika dinlendirilir. Hamur bütün olarak 25- 30 cm. çapında açılır. Ortasına margarin bütün olarak konup bohça gibi kapatılır. Unlanıp merdane ile sadece boyuna açılır. (35- 40 cm.) Hamurun iki ucu ortaya getirilip, kitap gibi kapatılarak serin bir yerde ve üzeri örtülü olarak 15-20 dakika dinlendirilir.

Hamur tekrar unlanıp yine yalnız boyuna açılır. Ve aynı şekilde kitap gibi katlanarak dinlendirilir. Bu işlem iki üç kere daha tekrarlanır. Son olarak enine ve boyuna 3 mm. inceliğinde açılıp 5x8 cm. dikdörtgen şeklinde kesilir. İçlerine peynir, maydanoz, dereotu ve yumurta akı karışımı konup bastırılmadan kapatılır, tepsiye dizilir. Yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.