Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Konken Böreği

(Konken Böreği nasıl yapılır)

Konken Böreği için kullanılan malzemeler :
2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacak)
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağ
125 gr.margarin
1 küçük paket margarin kadar beyaz peynir
1 kahve kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
susam, çörekotu
çok az tuz

Tarifi :
Yoğurt, yumurta, zeytinyağ, margarin, kabartma tozu, rendelenmiş peynir, tuz iyice karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un konup orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Üç parçaya ayrılıp üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlendirilir. Her parça 2- 3 mm. İnceliğinde açılıp 8 parçaya bölünür. (Hepsi 24 parça olacak.)

Parçalar geniş kenardan başlayıp sarılarak sivri kısım üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir. Üzerine biraz süt ve zeytinyağı ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir. Orta hararetli fırında 160-170 derecede pişirilir.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.