Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Rus Böreği

(Rus Böreği nasıl yapılır)

Rus Böreği için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı yaş bira mayası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
yarım küçük paket margarin (65 gr.)
aldığı kadar un
kızartma için iki su bardağı ayçiçek veya zeytinyağ

iç için:
250 gr. kıyma
2 soğan
yarım demet maydanoz
tuz ve karabiber

Tarifi :
Şeker ile bira mayası sütle eritilir. Buna su, tuz, erimiş margarin konup karıştırılır. Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır. Yumurtadan küçük parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır. Yumurta biçiminde şekillenir. Kızgın yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır.

Kıymalı İçin Hazırlanışı:

Küçük doğranmış soğan ve kıyma çok az yağ ile kavrulur. Ateşten alındıktan sonra kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber karıştırılır.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.