Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Çemenli Börek

(Çemenli Börek nasıl yapılır)

Çemenli Börek için kullanılan malzemeler :
2 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı çemen
2 çorba kaşığı ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ

Tarifi :
Suyu ve sıvı yağı karıştırın. Yarısını yufkaların arasına, kalanını da üzerine sürün. Ardından yufkaları 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Tüm şeritleri ortalarından ikiye bölün. Ayrı bir kapta çemeni, peyniri ve ceviz içlerini karıştırın. Harcı kesilen şerit parçalara bölün ve yufkaları muska şeklinde katlayın. Tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yeteri kadar pişirin.



Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,044 saniyede oluşturuldu.