Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Enginarlı Börek

(Enginarlı Börek nasıl yapılır)

Enginarlı Börek için kullanılan malzemeler :
1 adet hazır yufka
4 adet enginar
yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
yufka sosu için:
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta

Tarifi :
Enginarlarınızı kaynayan tuzlu ve limonlu suyun içerisinde 10 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Küçük bir kasenin içinde sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hazır yufkayı tezgaha serip, üzerine fırça ile bu sostan sürün. Sonra yufkanın dört bir ucunu ortada birleştirerek kare şekline getirin. 4 eşit parçaya bölerek 4 adet kare yufka hazırlayın.

Enginarı, çukur kısmı yukarı gelecek şekilde, bir kare yufkanın üzerine yerleştirip, dört bir ucunu bohça gibi enginarın üzerinde toplayın. Diğer börekleri de hazırlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. İsterseniz, kalan yufka sosundan ya da bir yumurta sarısını çırparak böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20-25 dakika pişirip, ılık olarak servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.