Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Beşamel Soslu Mantarlı Börek

(Beşamel Soslu Mantarlı Börek nasıl yapılır)

Beşamel Soslu Mantarlı Börek için kullanılan malzemeler :
3 adet yufka
15-20 adet (1 paket) taze beyaz mantar
6-7 sap taze soğan
250 gr. beyaz peynir (rendelenmiş ya da ufalanmış)
1/2 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
tuz, karabiber, kimyon
beşamel sos için:
100 gr. tereyağı
2 dolu yemek kaşığı un
500 ml. süt (2 su bardağı kadar)
ayrıca 250 ml. süt (1 su bardağı)
2 adet yumurta
tuz

Tarifi :
Böreğin içini hazırlamak için zeytinyağını bir tavada kızdırıp tavla zarı iriliğinde doğranmış mantarları ve ince doğranmış taze soğanları soteleyin. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek tatlandırın. Ateşi kapattıktan sonra beyaz peynirleri ilave edip karıştırın. Bir kenarda bekletin. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını bir sos tenceresinde eritin, unu ilave edin ve karıştırarak hafifçe kavurun. 500 ml. sütü azar azar sürekli hızlıca karıştırarak ilave edin ve orta ateşte sos koyulaşana kadar pişirin. Tuz ilave edip ateşi kapatın ve ılınmaya bırakın. Beşamel sos ılınınca 250 ml. sütü ve yumurtaları ekleyip hızlıca karıştırın, pürüzsüz ve akıcı bir sos elde edeceksiniz.

Böreği hazırlamak için fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine ikinci yufkayı dağınık olarak, kenarları içeride kalacak şekilde serin. Tüm iç malzemeyi bu yufkanın üzerine yayın.Son yufkayı iç malzemenin üzerine dağınık ve kenarları içeride kalacak şekilde yerleştirdikten sonra en alttaki yufkanın dışarıda kalan kenarlarını böreğin üzerine kapatın. Bu şekildeyken böreğinizi dilimleyin. Hazırladığınız beşamel sosun tamamını böreğin üzerine gezdirin.

Sosun dilimlerin arasından ve tepsinin kenarlarından içeri girmesini sağlayın. Bu şekilde 10 dakika kadar beklettikten sonra önceden ısıttığınız fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirin. Böreği fırından çıkarıp ılıdıktan sonra servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.