Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Baharatlı Vişneli Turta

(Baharatlı Vişneli Turta nasıl yapılır)

Baharatlı Vişneli Turta için kullanılan malzemeler :
hamurun malzemeleri:
1,5 türk kahve fincanı nişasta
2 su bardağı un
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
yarım tatlı kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı öğütülmüş karanfil
125 gr tereyağ yada margarin
harcın malzemeleri:
2 kase vişne kompostu tanesi
1 türk kahve fincanı nişasta
1,5 su bardağı vişne suyu (250 ml)
1 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
üzerine için pudra şekeri

Tarifi :
Hamuru yoğurmak için bütün hamur malzemeleri ve oda ısısındaki yağı derin bir kaba koyun. Mikserle düşük ayarda hamur parça parça olana kadar karıştırın . Bu hamurun ¼ ini alıp kenara koyun. Kalan hamuru yağlanmış pasta kalıbın tabanına yayarak yerleştirin. Harç için vişneleri tamamen süzün. Bir kasede biraz vişne suyu ile nişastayı ezerek karıştırın.

Geri kalan vişne suyunu, tozşekeri ve vanilyayı küçük bir tencereye alıp kaynatın. Nişastalı karışımı da karıştırarak ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, ateşten aldıktan sonra vişne tanelerini de ilave edip, karıştırıp 1 dakika ılımasını bekleyin. Vişneli harcı kalıptaki hamurun üzerine yayın.

Kalan hamuru tekrar mikserle çok az karıştırarak ufalanmasını sağlayın ve harcın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 200-225 derecede 25-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.