Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Bal Kabaklı Tartolet

(Bal Kabaklı Tartolet nasıl yapılır)

Bal Kabaklı Tartolet için kullanılan malzemeler :
125 gr margarin
2 su bardağı un
2 yem.kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı soğuk su

harcı için:
½ kg ayıklanmış bal kabağı
1 kahve fincanı su
½ çay bardağı soğuk süt
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 yem.kaşığı eritilmiş margarin
2 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı toz zencefil

süslemek için:
-dövülmüş fıstık

Tarifi :
Hamuru hazırlamak için margarini eritip malzemelerle hamuru yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Merdane ile açıp (1/2 cm kalınlığında) yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Bu arada kabağı yarım kahve fincanı su ilavesiyle iyice pişirip çatalla ezin. Soğuk süt, toz şeker, margarin, çırpılmış yumurta, tarçın, zencefili ilave ederek karıştırın.

Fırından çıkardığınız tartoletlerin üzerine doldurun. Tekrar 15 dakika fırınlayıp çıkarın. Üzerine dövülmüş fıstık serpip süsleyin. Soğuyunca servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.