Ana Sayfa > Salatalar > Kilis Usulü Kaşık Salatası

(Kilis Usulü Kaşık Salatası nasıl yapılır)

Kilis Usulü Kaşık Salatası için kullanılan malzemeler :
4 büyük domates
1 büyük baş sogan
3 adet sivri biber
1 demet maydanoz
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 kahve fincanı zeytinyağı

Tarifi :
Soğanı yemeklik doğrar gibi (çok daha ince)kıyın. Sivri biberleri dörde bölün, ince ince kıyın. Maydanozu da kıydıktan sonra sarmısakları dövün. Derin bir salata kabı içerisine doğradığınız soğanları koyup tuzla iyice ovun, içine biberleri ve maydanozu da koyup ovmaya devam edin. (ne kadar ovarsanız o kadar lezzetli olur, tadını salar.) Bu karışımın içine 2 kaşık biber salçasını, dövdüğünüz sarımsağı ve nar ekşisini ilave edin.

Domatesleri yemeklikten daha küçük bir şekilde doğrayın, doğradığınız bu domatesleri de karışımla birlikte bir iki kere ovun. Üzerine 1 kahve fincanı zeytin yağını dökün. Eğer gavur dağı yapmak isterseniz bu salatanın üzerine yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz ekleyin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 28 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.