Ana Sayfa > Tatlılar > Hindistancevizli Dondurma

(Hindistancevizli Dondurma nasıl yapılır)

Hindistancevizli Dondurma için kullanılan malzemeler :
600 ml hindistancevizi sütü
300 ml krema
150 g şeker
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
küçük bir tepsi (alüminyum, çelik ve plastik olabilir) ya da derin dondurucuya dayanıklı yayvan bir kap

Tarifi :
Kremayı bir kaseye koyup, koyu bir kıvam alana dek çırpın. Hindistancevizi sütü, çırpılmış krema ve şekeri bir tencereye koyun ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ateşten alın.

Yumurtaları bir çırpma kabına kırın ve beyazlaşana kadar çırpın. Kaynattığınız karışımla yumurtayı yavaş yavaş karıştırın. Bir süre soğuması için bırakın.

Soğuduktan sonra karışımı bir tepsiye dökün, üstünü streç filmle kapatarak derin dondurucuya yerleştirin. Karışım sertleşene kadar dondurucuda bekletin. Sonra tepsideki dondurmayı küçük küçük dilimleyin ve çırpma kabına aktarın. Dondurmanın içindeki kristaller çözülene kadar çatalla ezin (hızla mikserle karıştırarak veya mutfak robotuyla da ezebilirsiniz).

Yumuşattığınız dondurmayı tekrar tepsiye aktarın, üzerini streç filmle örtün ve yeterince sertleşene dek birkaç saat dondurun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 21 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.