Bolu Orman Kebabı için kullanılan malzemeler :
1 kg kemiksiz kuzu eti
1 baş soğan
1 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
Mantar Malzemesi :
1 kg kanlıca mantarı
1 adet küçük soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 adet limon
1 çorba kaşığı tereyağ
karabiber
tuz
Tarifi : Sapları kesilmiş mantarları bol suda yıkayın. Suyu kaynattıktan sonra içine tuz ve limon ilave edin. Mantarları kaynayan tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayın.
Haşladıktan sonra iyice süzün ve mantarları dörde bölün. Kızgın tereyağında bir iki dakika kadar sote edip içerisine tuz ve biberi ilave edin. Beş dakika kadar kavurun. Diğer taraftan da bir tencerenin içinde yağı kızdırıp ince ince doğranmış soğanları üç dört dakika kadar kavurun. Soğanlar kavrulunca ateşi harlı hale getirip etleri ilave edin.
Ateş harlıyken 2-3 dakika çevirerek kavurun ve ateşi kısın, içine bir bardak ılık su ekleyin. Suyu çeken etlerin içerisine karabiber, tuz ve kekik ekleyin biraz daha kavurun. Tepsiye pişen etleri alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz mantar soteyi ekleyin. En üstüne de ince kıyılmış maydanozları serpin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 30 Temmuz 2011