Ana Sayfa > Et Yemekleri > Bolu Orman Kebabı

(Bolu Orman Kebabı nasıl yapılır)

Bolu Orman Kebabı için kullanılan malzemeler :
1 kg kemiksiz kuzu eti
1 baş soğan
1 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz

Mantar Malzemesi :
1 kg kanlıca mantarı
1 adet küçük soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 adet limon
1 çorba kaşığı tereyağ
karabiber
tuz

Tarifi :
Sapları kesilmiş mantarları bol suda yıkayın. Suyu kaynattıktan sonra içine tuz ve limon ilave edin. Mantarları kaynayan tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayın.

Haşladıktan sonra iyice süzün ve mantarları dörde bölün. Kızgın tereyağında bir iki dakika kadar sote edip içerisine tuz ve biberi ilave edin. Beş dakika kadar kavurun. Diğer taraftan da bir tencerenin içinde yağı kızdırıp ince ince doğranmış soğanları üç dört dakika kadar kavurun. Soğanlar kavrulunca ateşi harlı hale getirip etleri ilave edin.

Ateş harlıyken 2-3 dakika çevirerek kavurun ve ateşi kısın, içine bir bardak ılık su ekleyin. Suyu çeken etlerin içerisine karabiber, tuz ve kekik ekleyin biraz daha kavurun. Tepsiye pişen etleri alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz mantar soteyi ekleyin. En üstüne de ince kıyılmış maydanozları serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Temmuz 2011

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.