Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Cevizli Pasta

(Cevizli Pasta nasıl yapılır)

Cevizli Pasta için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
1 kahve kaşığı kabartma tozu
limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
2 avuç ceviz
3-4 dilim portakal kabuğu şekerlemesi

Tarifi :
Kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır. Ceviz doğranır, portakal şekerlemesi ince ince kıyılır. Kabartma tozu una katılır. Yağ ile toz şeker ayrı bir kapta karıştırılıp krem haline getirilir. Yumurtalar birer birer kırılıp limon kabuğu rendesi ve limon suyu katılır.

Un, ceviz, portakal şekerlemesi ve süt ilave edilip karıştırılır. Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 35-40 dakika pişirilir. Ilıyınca kalıptan çıkarılıp dilimlenir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.