Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kayseri Mantısı

(Kayseri Mantısı nasıl yapılır)

Kayseri Mantısı için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çay bardağı su
tuz

içi için:
1 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
tuz

sosu için:
2 adet domates
3 adet biber
1’er çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağı
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 çay bardağı et suyu
birer tutam pulbiber ve reyhan

üzeri için:
sarımsaklı yoğurt ve sumak

Tarifi :
Öncelikle un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp ser bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın. Unlu bir zeminde açın. Açtığınız hamurları önce 1 cm’lik şeritler halinde boylamasına kesin. Daha sonra enlemesine 1 cm aralıklarla kesin.

Kıymayı incecik kıydığınız soğan ve tuzla karıştırıp kestiğiniz hamurların içlerine yerleştirin. Köşelerini bohça gibi ortaya toplayarak kapatın. Tuzlu suda haşlayıp süzün ve üzerine 1 çay bardağı soğuk su dökün. Sosu için, küçük doğranmış domates ve biberleri zeytinyağında sote edin.

Daha sonra tereyağını ilave edin. Eriyince biber salçası, et suyu, pulbiber ve reyhanı ekleyin. Sosu tenceredeki mantıya dökün. Süzerek servis tabaklarına alın. Sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.