Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Dövme Pilavı

(Dövme Pilavı nasıl yapılır)

Dövme Pilavı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı dövme
1/3 su bardağı nohut
4+1/2 su bardağı su
500 gr. koyun eti (kemiksiz)
2 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı margarin

Tarifi :
Dövme ve nohutu yıkayın, akşamdan su ile ayrı ayrı ıslatın. Eti 4 santimetreküp irilikte doğrayın, nohutla birlikte tencereye koyup, yarma ve nohut yumuşayıncaya değin yaklaşık 90 dakika pişirin. Et suyuna sıcak su ekleyerek 4+1/2 su bardağına tamamlayın, et nohut karışımına ekleyin, dövme ve tuzu koyun, dövme yumuşayıp kabarıncaya kadar 50-60 dakika pişirin, üzerine eritilmiş yağı gezdirin, peçete koyup 20 dakika dinlendirin, servis tabağına alın, kara biber serpip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.