Ana Sayfa > Çorbalar > Cincile Çorbası

(Cincile Çorbası nasıl yapılır)

Cincile Çorbası için kullanılan malzemeler :
500 gr cincile mantarı
1 çorba kaşığı tereyağı
70 gr un
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 limon
tuz
karabiber

Tarifi :
Cincile mantarlarının köklerindeki topraklı kısımları kesip atın ve bol suda iyice yıkayın. Süzüp bir köşede bırakın. Bir tencereye 1,5 lt su koyun ve içine bir limonun suyunu ve tereyağını ekleyip kaynamaya alın.

Su kaynamaya başlarken mantar ve tuzu ilave edin. Mantarları 3-4 dakika kaynatın. Un, yumurta ve 2,5 su bardağı suyu bir kapta çırpıp bulamaç haline getirin. Mantarların pişmesine yakın, unlu karışımı kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edin. Çorbayı 5-6 dakika kaynatın ve sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.