Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Dövmeç

(Dövmeç nasıl yapılır)

Dövmeç için kullanılan malzemeler :
5 adet büyük boy patlıcan
2 adet domates
5-6 adet etli dolmalık biber
5 diş sarımsak
125 gr. margarin

Tarifi :
Patlıcan, domates ve biberleri fırına sürüp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. El blendırıyla macun kıvamına gelene dek ezin. Sarımsakları da ezdikten sonra karışıma ilave edin. Tuzunu da ilave edip karışımı borcam kaba dökün ve üzerini kaşıkla düzeltin.

Küçük parçalara bölünmüş margarini üzerine koyun. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirin ve sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.