Ana Sayfa > Çorbalar > Fasulyeli Tavuk Çorbası

(Fasulyeli Tavuk Çorbası nasıl yapılır)

Fasulyeli Tavuk Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 lt tavuk suyu
500 gr haşlanmış tavuk göğsü
1 soğan
1 kereviz
100 gr lahana
2 çorba kaşığı margarin
300 gr taze fasulye
1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 çorba kaşığı biberiye
tuz, karabiber

Tarifi :
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizi soyup küp küp doğrayın. Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince şeritler halinde doğrayın. Bir tencerede margarini eritip soğanı hafifçe kavurun.

Kereviz ve lahanayı ilave edin. Taze fasulyeyi ekleyin. Konserve fasulye kullanıyorsanız tencereye ilave etmeden önce suyunu süzün. Tavuk suyunu tencereye ilave edip 5-10 dakika kadar pişirin.

Haşlanmış tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış kuru fasulyenin suyunu süzün. Tavuk ve kuru fasulyeyi tencereye ekleyin. Tavuk suyunu ilave edin. Haşladığınız tavuktan çıkan su az ise tavuk bulyonun üzerinde yazan tarife göre tavuk suyu elde edebilirsiniz. Çorbanız kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Biberiye, tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.