Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Sebzeli Muffin

(Sebzeli Muffin nasıl yapılır)

Sebzeli Muffin için kullanılan malzemeler :
60 g kepekli un
60 g beyaz un
40 g badem, öğütülmüş
1 1/2 tatlı kaşığı taze fesleğen, ince kıyılmış
1/2 adet havuç, rendelenmiş
1 adet taze soğan, ince kıyılmış
1 adet pırasa, ince kıyılmış
10-12 dal dereotu, ince kıyılmış
2 çorba kaşığı çam fıstığı
80 g tulum veya rokfor peyniri
45 ml zeytinyağı
1 adet çırpılmış yumurtanın yarısı
1 çorba kaşığı süt
40 g file badem (ince kıyılmış badem)
2 çorba kaşığı kabak ve ay çekirdeği, üzerine dökmek için

Tarifi :
Fırını 180C'ye ısıtın. Kepekli un, beyaz un, öğütülmüş badem, fesleğen, havuç, taze soğan, pırasa, dereotu, çam fıstığı, peynir, zeytinyağı, yumurta, süt ve file bademi bir kaba koyup karıştırın. Kek hamurunu muffin kalıplarına paylaştırın. Üzerine kabak ve ay çekirdeği serpip bir fırın tepsisine yerleştirerek fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir telin üzerinde soğumaya bırakın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 21 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.