Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > İki Renkli Sarma

(İki Renkli Sarma nasıl yapılır)

İki Renkli Sarma için kullanılan malzemeler :
4 adet tavuk göğsü
4 adet közlenmiş biber
250 gr ıspanak yaprağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı zerdeçal

Tarifi :
lspanakları kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini ince olacak şekilde dövüp, tuzlayın ve karabiber, kırmızıbiber serpin. Ispanakları biberlerin üzerine yerleştirin ve dövülmüş sarımsakları üzerine sürün. Yanlarını malzemenin üzerine katlayıp, rulo şeklinde sarın.

Sardığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Sonra yoğurt, sıvı yağ ve zerdeçali karıştırıp, sarmaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar 20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.