Ana Sayfa > Et Yemekleri > Gelin Fasulyesi

(Gelin Fasulyesi nasıl yapılır)

Gelin Fasulyesi için kullanılan malzemeler :
1 yemek tabağı kurutulmuş taze fasulye
2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
2 adet soğan
200 gr kuşbaşı kuzu eti
2 adet patates
½ çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
tuz

Tarifi :
Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin. Tencereye 2 çorba kaşığı margarini (veya tereyağını) alın. Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin.

Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika pişirip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.