Ana Sayfa > Tatlılar > Kayısılı Ekmek Tatlısı

(Kayısılı Ekmek Tatlısı nasıl yapılır)

Kayısılı Ekmek Tatlısı için kullanılan malzemeler :
150 gr. kuru kayısı
yarım su bardağına yakın şeker
2,5 su bardağına yakın su
8 dilim beyaz tost ekmeği

Tarifi :
Kuru kayısı, 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı, şeker ve suyu küçük bir tencerede kaynatın ve hafif ateşte 30 dakika pişirin. Tost ekmeklerinin kenarlarını keserek tost makinesinde, ekmekler hafif pembeleşene kadar kızartın. Kızarmış ekmeklerin tek yüzlerine tereyağı sürün ve 4 dilimi, bir kaba dizerek fırına atın. Kayısılardan 4 tanesini süslemek için ayırın. Kalan kayısıları, ortadan ikiye açılmış şekilde fırın kabına koyduğunuz kızarmış ekmeklerin üzerlerine dizin. Hazırladığınız şurubun yarısını, kayısıları dizdiğiniz ekmeklerin üzerlerine yavaş yavaş dökün. Kayısıların üzerine, kalan 4 dilim kızarmış ekmeği kapatın ve kalan şurubu bu ekmeklerin üzerine yavaşça dökün. Kayısılı ekmek tatlısını, kaymak, kayısı isterseniz nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.