Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Annemin Keki

(Annemin Keki nasıl yapılır)

Annemin Keki için kullanılan malzemeler :
3 adet yumurta
1/2 paket margarin veya tereyağı
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kakao
1 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata

Kekin Üstü İçin :
1 su bardağı soğuk süt

Tarifi :
Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır. Elenmiş un, eritilmiş margarin, kakao, vanilya ve süt ilave edilerek kıvamlı bir hamur elde edilir.

Hamur yağlanmış kek kalıbına dökülerek 180 derecede 45-50 dk pişirilir. Fırından çıktıktan sonra hafifçe soğutularak ters çevrilir. Üstüne 1 bardak soğuk süt dökülerek kekin sütü iyice çekmesi
beklenir.

Ayrı bir kapta benmari usulü eritilen bitter çikolata kekin üzerine gezdirilerek dökülür.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ekim 2011

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.