Ana Sayfa > Soslar > Sebzeli Sos

(Sebzeli Sos nasıl yapılır)

Sebzeli Sos için kullanılan malzemeler :
1 soğan
1 diş sarımsak
1 havuç
2 kereviz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı köri
100 gr haşlanmış taze fasulye
1/2 çorba kasesi su
2 çorba kaşığı limon suyu
1/2 kase süzme yoğurt
tuz, karabiber

Tarifi :
Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin. Kapağı aralık olarak kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.
Sebzeler suyunu salmaya başlayınca köriyi ilave edip kokusunu bırakması için 1-2 dakika bekleyin. Yarım kase su, limon suyu ve haşlanmış fasulyeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika pişirin. Gerekirse bir miktar daha su ekleyin.

Hazırladığınız karışımı blender veya mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar ezerek çırpın. Yoğurdu ekleyin ve karıştırarak krema kıvamında bir sos haline getirin. Kısık ateşte 6-7 dakika kadar pişirin. Tuz, karabiber serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 05 Ekim 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.