Ana Sayfa > Et Yemekleri > Anne Yahnisi

(Anne Yahnisi nasıl yapılır)

Anne Yahnisi için kullanılan malzemeler :
1 kilo kemiksiz kuşbaşı dana eti
2 adet iri soğan
2 kaşık sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı kekik
5-6 adet taze patates
1 çorba kaşığı domates salçası
yeterince tuz, karabiber, maydanoz

Tarifi :
Dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevirin. Margarini ve sıvı yağı ilave edip, yağ kızmaya başlayınca ayıklanmış ve küçük doğranmış soğanları katın. Beraberce karıştırarak biraz kavurun. Bir bardak sıcak su ilave ederek etleri pişmeye bırakın. Etler yumuşarken doğranmış yeşil biberi, küp küp doğranmış patatesleri, kekik ve karabiberi ilave ederek 5 dakika sık sık karıştırarak kavurunuz. Ezilmiş domates salçasını ilave ederek biraz daha su ekleyin. Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ateşten alıp, servis yapınız.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Pirinç pilavı ile ikram edilebilir.
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : nazlıgül1
Gönderdiği tarih : 01 Ekim 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.