Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Sebzeli Bulgur Pilavı

(Sebzeli Bulgur Pilavı nasıl yapılır)

Sebzeli Bulgur Pilavı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 kahve fincanı tereyağı
4 adet çarliston biber
2 su bardağı et suyu
1 adet patlıcan
3 adet domates
3 adet soğan
tuz

Tarifi :
Patlıcanları doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Soğanı kuşbaşı, biberleri küçük küçük doğrayın. Soğanı tereyağda pembeleşinceye dek kavurun ve patlıcanları ilave edin.

Biraz çevirdikten sonra bulguru, domatesi suyunu ve tuzu da koyup, beraberce suyunu çekinceye dek pişirin. Bir süre demlenmeye bırakıp, daha sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 19 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.