Ana Sayfa > Tatlılar > Osmanlı Baklavası

(Osmanlı Baklavası nasıl yapılır)

Osmanlı Baklavası için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 kilo süt
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 yumurta,
5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
250 gr tereyağı
içi için:
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 kg süt
50 gr. tereyağı
vanilya

Tarifi :
Bir kaba sıvıyağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak, kaşıkla çırpılır. Un ilave edilip, iyice özlendi-rerek yoğrulur.

Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir. Bir tabakta nişasta ile un karış tınlır,

Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta konur. Hepsi açılıp üst üste konulunca merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerine sütle pişirilmiş iç dökülür.

Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açılarak için üzerine yerleştirilir. Dikdörtgen veya kare şeklinde kesilir.

Tavada eritilen kızgın tereyağı, baklavanın üzerine kaşık kaşık dökülür, Kızgın fırına verilir. Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri serpilir.

İçin Hazırlanması: 3 yumurta ile şeker mikserde çırpılır. Un ve azar azar 1 kilo süt ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Tencereye dökülüp muhallebi gibi pişirilir. Ateşten indikten sonra 50 gr tereyağı ve vanilya ilave edilip karıştırılıp mikserle çırpılır.

Aynı hamurdan açılan hamurları karelere bölüp içine bu kremadan koyup şöbiyet yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 23 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.