Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Öcce

(Öcce nasıl yapılır)

Öcce için kullanılan malzemeler :
1 büyük bağ taze soğan
1 büyük bağ taze sarımsak
1 demet maydanoz
3 adet yumurta
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
tuz ve karabiber
1 su bardağı zeytinyağı

Tarifi :
Soğan, sarımsak ve maydanozu ayıklayıp bol suda birkaç kez yıkadıktan sonra incecik kıyın.

Geniş bir çırpma kabında yumurtaları tuzla çırpın. Kıyılmış yeşillikleri ve baharatları ekleyip tüm malzemeyi güzelce karıştırın.

Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Yumurtalı harçtan bir çorba kaşığı dolusu alıp yağa atın; üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Malzemenin tamamını bu şekilde, arkalı önlü kızartın.

Öcceyi sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 21 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.