Ana Sayfa > Çorbalar > Aşotlu Ayran Çorbası

(Aşotlu Ayran Çorbası nasıl yapılır)

Aşotlu Ayran Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 kg yoğurt
200 g kıyma
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı teryağı
1 tutam aşotu
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı buğday
1 soğan
nane
tuz

Tarifi :
Kıymaya tuz ve karabiber eklenip yoğrulur ve küçük köfteler yapılır. Bu köfteler hafif unlanıp bir tavada biraz yağda kızartılır. Önceden ıslatılmış buğdayla birlikte mercimek haşlanır, kızarmış köfteler haşlanmış buğdayın içine boşaltılır. Yoğurt unla karıştırılıp çırpılır ve yavaş yavaş kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Kaynamaya başlayınca tuzu atılır. Bir başka tavada teryağı eritilir, bu yağda soğanlar kavrulur içine aşotu ve nane atılıp karıştırılır. Bu da çorbaya dökülür ve servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 02 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.