Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Limonlu Poğaça

(Limonlu Poğaça nasıl yapılır)

Limonlu Poğaça için kullanılan malzemeler :
2 yumurta sarısı
250 g eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
4,5-5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

üzeri için:
2 yumurta akı
susam

Tarifi :
Yumurta sarılarını margarin, sıvı yağ, yoğurt, limon suyu, tuz ve mahlep ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozu ekleyip iyice yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açın ve değişik şekildeki kalıplarla kesin. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 23 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.