Ana Sayfa > Et Yemekleri > Düğün Kebabı

(Düğün Kebabı nasıl yapılır)

Düğün Kebabı için kullanılan malzemeler :
1 kg. kuzu incik
3 çorba kaşığı margarin
2 orta boy soğan
3 adet domates
tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
2 çorba kaşığı domates salçası
3 su bardağı ılık su
yarım su bardağı su

Tarifi :
Tencereye margarini alın hafifçe kızdırın. Etleri ve küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyip, etler suyunu salıp, çekinceye kadar ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin. Rendelenmiş domatesi ekleyip 10 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar ve ılık suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek sonra kısık ateşte et yumuşayıp yağına kalana kadar pişirin. Etleri ısıya dayanıklı bir cam kaba düzgün bir şekilde dizin.

Salçayı yarım su bardağı suda eritip, etlerin üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında üzeri hafif kızarana kadar tutun ve sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,034 saniyede oluşturuldu.