Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Fıçı Sefası

(Fıçı Sefası nasıl yapılır)

Fıçı Sefası için kullanılan malzemeler :
5 adet orta boy patates
2 adet kuru soğan
1 adet yeşil soğan
2 adet uzun patlıcan
2 adet kabak
4-5 adet domates
4-5 adet sivri biber
bir tutam maydonoz
tuz
karabiber
kırmızı biber
tereyağ

Tarifi :
Patatesleri ortalarını oyup haşlanır. Bu arada patlıcanlar ve kabaklar küçük kuşbaşı şeklinde doğranıp kızartılır. Sivri biberler de küçük halkalar halinde doğranıp kızartılır.

Yağlarının süzülmesi için süzgeçte bekletilir. Domatesler ve soğanları küçük küçük doğranıp kızartmayla karıştırılır. Tuz karabiber ve kızmızı biber eklenir. Haşlanmış patateslerin içine harcımızı kaşık yardımıyla yerleştirdikten sonra fırın tepsisine dik bir şekilde yerleştirilir. Yeşil soğanlar ikiye yada üçe bölünüp harcın üzerine dik bir şekilde gömülür. Her patatesin üzerine yarım çay kaşığı tereyağı koyulur. Patateslerin üçte birine kadar fırın tepsisi suyla doldurulur. Üzeri kızarıncaya kadar 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.