Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Katıklı Dolma

(Katıklı Dolma nasıl yapılır)

Katıklı Dolma için kullanılan malzemeler :
1 kg yeşil kabak
300gr dolmalık kıyma
500gr ince bulgur
bir avuç irmik
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
bir tutam kurutulmuş reyhan otu
tuz
kırmızı biber
yoğurt

Tarifi :
Kabakların üst ve alt kısımları alındıktan sonra alacalı patlıcan soyar gibi bir adet şerit kesilir. Sonra kabak enine 3 cm lik halakalara ayrılır. İstenirse üzerindeki kabuk halka şekinde doğranmış kabaktan alınır ve tuzla bekletilerek kullanılabir. Üstü alınan kabakların içi kabak oyacağı ile boş halkalar haline getirilir.
Diğer yanda rendelenmiş soğan yeşil biber bulgur et irmik ovalanmış reyhan otu kırmızı biber tuz ve katılan su yardımı ile çiğ köfte hamuru kıvamında yumuşak iç elde edilir. Bu iç boş olan kabak halkalarına doldurulur istenirse yumuşamış olan kabuklarda hamura halka şeklinde sarılabilir. malzemenin artması halinde yassı köfteler yapılıp aynı tencerede pişirilebilir. Yapılan malzeme tencereye konduktan sonra üzerine kaynamış su verilerek 10-15 dk. pişirilir. Tencerede kalan su olursa bulgurların şişmemesi için dökülür üzerine sarımsaklı yoğurt biberli yağ dökülür.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.