Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Enginar Sefası

(Enginar Sefası nasıl yapılır)

Enginar Sefası için kullanılan malzemeler :
5 adet büyük boy enginar
2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
2 adet yumurta
1 avuç ufalanmış ekmek içi
1 adet ince doğranmış yeşil soğan
1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 çorba kaşığı ince doğranmış dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
çeyrek limon
karabiber

Tarifi :
Tencerede kaynamış suya enginarları koyun. Üzerine çeyrek limonu sıkın ve kabuğunu tencerenin içine atın.

Enginarlar yumuşayana kadar 25-30 dakika orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan enginarları süzün ve üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Bir fırın kabına enginarları yerleştirin. Ayrı bir kapta peyniri, yumurtayı, ekmek içini, yeşillikleri, karabiberi ve zeytinyağını karıştırın. Peynirli karışımı beşe bölün ve elinizle top şekli vererek, enginarların çanak kısmına yerleştirin.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin ve limon kabuğuyla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.