Ana Sayfa > Çorbalar > Enginar Çorbası

(Enginar Çorbası nasıl yapılır)

Enginar Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 adet enginar
2 su bardağı su
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak et suyu
yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı süt kreması
4-5 dal maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz, karabiber

Tarifi :
Enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp suyunu süzüp bir tabağa alın. 1,5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın. Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin. Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.

Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı toz biberi kavurun. Çorbanın üzerine gezdirin ve kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.