Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Bulgurlu Börek

(Bulgurlu Börek nasıl yapılır)

Bulgurlu Börek için kullanılan malzemeler :
4 yufka
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı galeta unu

İç malzemesi
200 gr kıyma
1 soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
tuz
pul biber
kimyon

Tarifi :
İç malzemesini hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağı kızdırıp kıyma ve soğanı kavurun. Bulgur, tuz, pul biber ve kimyonu ilave edip karıştırın. Daha sonra suyunu ekleyip pişirin ve pilav gibi demlendirin.

İki yufkayı üst üste yerleştirip üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölün. Yufkaların üstüne sırayla yoğurt, sıvıyağ ve çırpılmış yumurta sürün. Her parçanın içine hazırladığınız bulgurlu ve kıymalı içten yerleştirip sığara böreği gibi sarın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.

Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir yumurtanın sarısını sürün ve galata unu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 04 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.