Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Denizli Mantısı

(Denizli Mantısı nasıl yapılır)

Denizli Mantısı için kullanılan malzemeler :
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz fazla un
1 su bardağı su
içi için: 150 gram kıyma
1 demet soğan
1 demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek içi
2 kaşık sıvı yağ
tuz
karabiber
üzerine: 350 gr. sarımsaklı yoğurt
1 kaşık tereyağı
toz kırmızı biber

Tarifi :
Unu derince bir kaba alın, içine yumurtayı kırıp, sütü sürekli karıştırarak ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana dek çırpın. Tuzunu ayarlayın. Teflon tavayı hafifçe yağlayıp, yağı kızdırın ve hazırladığımız hamurdan bir kepçe döküp arasıra sallayarak pişirin. Ayrı bir yerde soğanları ince doğrayarak pembeleştirin ve kıymayı ekleyip, rengi değişene dek kavurun.

Pembeleşen soğan ve kıymaya maydanozu doğrayıp, ekleyin, tuzunu, biberini ayarlayıp, ateşten alın. Bayat ekmek içini ufalayın.

Hazırladığımız pişmiş yufkaların arasına kıymalı içten yayarak, yufkaları üst üste dizin. 1 su bardağı sıcak suyu yufkaların üzerine gezdirin ve 10 dakika sonra orta ısılı fırında suyunu çekene dek pişirin. Fırından alıp, sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdirin.

Küçük bir tavada tereyağını eritip, kırmızı biberi ekleyin ve 1-2 kez çevirip, ateşten alın. Mantının üzerine gezdirin ve üçgen dilimler halinde kesip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 23 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.