Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Kitelfum

(Kitelfum nasıl yapılır)

Kitelfum için kullanılan malzemeler :
400 gr köftelik bulgur(2 su bardağı)
750 gr kavurma
3 diş sarmısak
pul biber, karabiber, tuz.

Tarifi :
Bulguru ayıklayıp yıkayın. Suyunu iyice süzüp 1 su bardağı ılık su ve tuz ile yarım saat yoğurun. Bulgurlar iyice yumuşayıp karışım adeta bir hamur kıvamını alınca yumurta büyüklüğünde parçaları avucunuzda iyice sıkarak köfte biçimi verin. 5 bardak suyu tencerede kaynatın. Tuz atın.

Bulgur köftelerini tencerenin büyüklüğüne göre kısım kısım tuzlu suya atıp 4 dakika haşlayın. Delikli kepçeyle tencereden alıp bir kenarda bekletin. Kavurmayı parçalara ayırın. Üzerine haşlama suyundan dökün. Pul biber ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatın.

Etler iyice ısınıp yağı eriyince bulgur köftelerinizi elinizle bölerek içine atın. Köfteler dağılmadan bir taşım daha kaynatıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 23 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.