Ana Sayfa > Çorbalar > Hülüklü Çorba Alanya Düğün Çorbası

(Hülüklü Çorba Alanya Düğün Çorbası nasıl yapılır)

Hülüklü Çorba Alanya Düğün Çorbası için kullanılan malzemeler :
250 gr orta yağlı kıyma
30 gr un
400 gr tavuk göğsü
100 gr.akşamdan ıslatılmış ve haşlanmış nohut
150 gr kırık pirinç
10 gr toz karabiber
50 gr.kırmızı toz biber
50 gr toz nane
70 gr domates salçası
2 adet orta boy domates haşarot _ince kıyım_ doğranmış
100 gr zeytinyağı
100 gr tereyağı
2 lt su

Tarifi :
Yapılışı _ön safha_
250 gr orta yağlı kıyma, tuz, toz karabiber, kırmızı toz biberin yarısı ve un katılarak yoğrulur. Yoğrulan kıyma nohut büyüklüğünde yuvarlanarak hülük _misket haline getirilir_ yapılır.

Tavuk göğüsleri derin bir kapa konarak haşlanır suyundan çıkarılır ve didiklenir.

Çorbanın Yapılışı :

Tavukların haşlandığı et suyu ince süzgeçten süzdürülerek ateşin üzerine konur ve hazırlanan hülükler içine atılarak pişirilmeye başlanır. Hülüğün rengi değişmeye yakın kırık pirinçler ilave edilerek pirinçlerin pişmesi sağlanır ve didiklenen tavuklar içine atılarak pişirilmeye devam edilir. Pirinçlerin nişastası çorbanın kıvamını belirler. Pişen çorba bir kenara alınır. Ayrı bir tavada, zeytinyağı, tereyağı karışımı tavada kızdırılarak, sırası ile kalan kırmızı toz biber, nane, domates salçası ve haşarot doğranmış domatesler tavada karıştırılarak 5 dakika pişirilir. Pişen karışım, çorbanın içine katılarak karıştırılır ve limon ile servis edilir.

Not: İsteğe göre tavuk yerine işkembe de katılabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Temmuz 2012

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.