Ana Sayfa > Tatlılar > Şekerpare

(Şekerpare nasıl yapılır)

Şekerpare için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı sıvı yağ
5 kahve fincanı margarin
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
ceviz

Şerbet malzemesi:
2.5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Tarifi :
Çukur bir kapta un, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu ve 1 bir yumurtayı karıştırıp iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelince hamurdan parçalar alıp yuvarlak şekil verin.
Hazırladığınız şekerpareyi fırın tepsisine dizip üzerlerine elinizle hafifçe bastırın. Kalan 1 yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp ortalarına bir parça ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Ayrı bir kapta şeker, su ve limon suyunu şerbet kıvamına gelene kadar kaynatıp soğumaya bırakın.

Şekerpareler sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 04 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.