Ana Sayfa > Ramazan Yemekleri > Tavada Sahur Böreği

(Tavada Sahur Böreği nasıl yapılır)

Tavada Sahur Böreği için kullanılan malzemeler :
3 yufka
beyaz peynir
kaşar peyniri
urfa peyniri
dereotu

sosu için :
1 su bardağı süt
2 yumurta

Tarifi :
Beyaz peyniri, kaşar peynirini, Urfa peynirini bir kaba rendeleyin. Üzerine ince kıyılmış dereotu ilave edip karıştırın. Sosu için bir karıştırma kabında 1 su bardağı süt ile 2 adet yumurtayı karıştırın. Tavaya 1 adet yufkayı serin. Diğer 2 yufkayı elinizle parçalayın.

Tavadaki yufkanın üzerine biraz parçalanmış yufkadan serpin. Üzerine sostan dökün. Üzerine peynirleri de ilave edin. Sonra tekrar parçalanmış olan yufkaları serpin ve tekrar sostan dökün.

Tavanın dışında kalan yufkanın uçlarını kapatın. Tavayı sıvıyağ ile yağlayın. Böreği tavaya alıp pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Temmuz 2012

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,047 saniyede oluşturuldu.